preskoči na sadržaj

Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje u Zadru

 > O školi
O školi

OSOBNA KARTA ŠKOLE

 

OŠ ŠIMUNA KOŽIČIĆA BENJE

 

Naša škola osnovana je 1.9. 1959. Prvotno ime bilo joj je «PETAR ZORANIĆ». Kako je to ime poznatog zadarskog pjevačkog zbora i osnove škole u Zoranićevom rodnom mjestu Ninu, vrlo brzo ime je promije- njeno u naziv «VELIMIR ŠKORPIK».

Od 1992., za vrijeme Domovinskog rata, dobila je naziv  OŠ ŠIMUNA KOŽIČIĆA BENJE. Nastava je organizirana u pedeset jednom odjelu s ukupno 1172 učenika i 106 djelatnika. Obuhvaća i dvije Područne škole: Puntamika i Diklo.

Od 2005. ravnatelj škole je MARKO MARIN, profesor zemljopisa. Naša lijepa škola i dvije male školice ističu se marljivim učenicima i djelatnicima, raznolikim i bogatim zbivanjima kojih je iz godine u godinu sve više. Razredna nastava organizirana je u 3,  a predmetna u 2 smjene. U školi djeluju i 5 učitelja - savjetnika i 8 učitelja - mentora. Iz naše škole trenutno je 6 voditelja  Županijskih stručnih vijeća: za hrvatski jezik, za zemljopis, za glazbenu kulturu, za pedagogiju i psihologiju, za fiziku i za francuski jezik. Postižemo dobre rezultate na županijskim i državnim razinama. Lani smo sudjelovali na državnim natjecanjima iz 11 predmeta i aktivnosti i naših 137 učenika ocijenjeno je visokim priznanjima na županijskoj, regionalnoj, državnoj i međunarodnoj razini. Ponosni smo na naše učenike koji su spremni na takve izazove te naše učitelje - mentore koji uglavnom žrtvuju svoje slobodno vrijeme za ovakve rezultate. Također smo ponosni i na rezultate koje su naši učenici pokazali na zadaćama Nacionalnog vrednovanja. Škola ima i dugogodišnje projekte koji su prerasli u tradiciju. Imamo svoj školski festival pod nazivom BENJA - FEST na kojem se plesom i pjesmom predstavlja i do 200 učenika naše škole. Ove smo godine izdali 14. broj školskog časopisa pod nazivom DITE ZADARSKO koji se svake godine tiska u 1000 primjeraka. Već 7 godina osmišljavamo DAN OTVORENIH VRATA ŠKOLE te ugošćujemo razne suradnike, goste i roditelje. Svake godine smo domaćini raznih županijskih i državnih susreta. Ove godine organizirali smo županijsko natjecanje iz talijanskog jezika, astronomije, županijski susret Crvenog križa te državno natjecanje iz kemije.

U rujnu smo obilježili 50 godina postojanja i rada naše škole. Tom prigodom naš je ravnatelj izdao MONOGRAFIJU nazvanu NAŠIH 50 GODINA.

Svim sudionicima ovog velikog skupa želimo ugodan boravak u našoj sredini.

 

 

Darija Vidaković, prof.

Školski projekti

Školski projekti

Autor: Marijana Šarić, 19. 11. 2014.

 Gotovo svake školske godine u našoj školi OŠ Šimuna Kožičića Benje rađaju se novi projekti učenika i njihovih profesora. Osim Dana otvorenih vrata koji se uvijek održavaju u studenom u čast Dana grada Zadra,  naša škola ima i druge projekte : dječji glazbeno-plesni festival „Benja-fest“,  školski list „Dite zadarsko“,  Zidne novine, Morske orgulje , Cvjetovi,   Maske,More... Ovim projektima želimo pokazati i dokazati da svaki nastavni predmet može biti zanimljiv kada mu se priđe na kreativan način ,a cilj i svrha svih projekata jest promicanje kulturne, kreativne i sociološke djelatnosti naših učenika i djelatnika škole.

Ove školske godine  / 16.17.18 i 19.travnja 2015.godine / , profesori fizike i njihovi gosti u Gradskoj loži, Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar , održat će niz pokusa i radionica na temu „ Fizika nije bauk“.

Ovim projektom profesori fizike žele fiziku kao nastavni predmet približiti učenicima kao i ostvariti sami cilj popularizacije samog predmeta ,te ga približiti   i svim posjetiteljima koje fizika zanima.  U sklopu navedenog programa  18. travnja 2015.g. naši učenici povodom 60-te obljetnice smrti Alberta Einsteina   u HNK Zadar imat će izložbu karikatura tog svjetski poznatog znanstvenika.             

Fizika je samo jedna od karika u nizu edukativnih programa naše škole.

Škola posebnu pozornost posvećuje estetskom uređenju. Unutar školske zgrade, maštovito uređeni pano školskog predvorja redovito plijeni pozornost svakog posjetitelja. Veliku pozornost posvećujemo i terenskoj nastavi kako učenika tako i učitelja. Cilj nam je da se što bolje upoznamo s ljepotama, znamenitostima , kulturom i običajima te posebnostima svih krajeva Lijepe naše.

 Naravno da uz sve naše projekte posebnu pozornost naša škola posvećuje odgoju i obrazovanju. U proteklih 55 godina postigli smo odlične rezultate gotovo na svim natjecanjima od najniže do najviše  tj. državne razine.

 
OKVIRNI VREMENIK PISANIH PROVJERA ZNANJA
POPIS UDŽBENIKA

         2018./2019.

uspjeh učenika

Kalendar školske godine
Božićni ugođaj u školi

Arhiva vijesti

 

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 12. 2010.

Ukupno: 414177
Ovaj mjesec: 1251
Ovaj tjedan: 479
Danas: 18
Arhiva dokumenata
Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 12. 2010.

Ukupno: 414177
CMS za škole logo
Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje u Zadru / Asje Petričić 7, HR-23000 Zadar / os-skbenje-zd.skole.hr / ured@os-skbenje-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju