preskoči na sadržaj

Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje u Zadru

 > O školi
O školi

Osnovna škola ŠIMUNA KOŽIČIĆA BENJE

Naša škola osnovana je 1.9.1959. Prvotno ime bilo joj je „PETAR ZORANIĆ“. Kako je to ime poznatog zadarskog pjevačkog zbora i osnove škole u Zoranićevom rodnom mjestu Ninu, vrlo brzo ime je promijenjeno u „VELIMIR ŠKORPIK“. Taj je naziv škola nosila do 1992. godine kada mijenja naziv u OSNOVNA ŠKOLA ŠIMUNA KOŽIČIĆA BENJE.

Škola obuhvaća gradske predjele Brodarica, Diklo i Puntamika. Uz matičnu školu na adresi Asje Petričić 7, djeluju i dvije Područne škole: PŠ Puntamika i PŠ Diklo.

Nastava je organizirana u 50 razrednih odjeljenja, s ukupno 1177 učenika i 104 djelatnika.

Razredna nastava organizirana je u 3, a predmetna u 2 smjene. U školi djeluje 26 učitelja razredne nastave i 49 učitelja predmetne nastave, 6 stručnih suradnika, 11 pomoćnika u nastavi, 12 ostalih djelatnika. Od rujna 2019. ravnatelj škole je Dražen Adžić, dugogodišnji profesor TZK u našoj školi.

Naša lijepa škola i dvije male školice ističu se marljivim učenicima i djelatnicima, raznolikim i bogatim zbivanjima kojih je iz godine u godinu sve više. Naši učenici postižu visoke rezultate na županijskoj, regionalnoj, državnoj i međunarodnoj razini. Ponosni smo na naše učenike koji su spremni na takve izazove te naše učitelje - mentore koji uglavnom žrtvuju svoje slobodno vrijeme za ovakve rezultate. Također smo ponosni i na rezultate koje su naši učenici pokazali na zadaćama Nacionalnog vrednovanja.

Škola ima i dugogodišnje projekte koji su prerasli u tradiciju. Imamo svoj školski festival pod nazivom BENJA - FEST na kojem se plesom i pjesmom svake godine u svibnju predstavlja i do 200 učenika naše škole. Izdajemo školski list pod nazivom DITE ZADARSKO koji se svake godine tiska u 1000 primjeraka. U studenom obilježavamo DAN OTVORENIH VRATA ŠKOLE te ugošćujemo razne suradnike, goste i roditelje. Svake godine smo domaćini raznih županijskih i državnih susreta.

U rujnu 2009. obilježili smo 50 godina postojanja i rada naše škole. Tom prigodom izdana je monografija škole 'NAŠIH 50 GODINA' čiji je autor bio tadašnji ravnatelj škole Marko Marin.

Školski projekti

POPIS UDŽBENIKA
Kalendar školske godine
Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 12. 2010.

Ukupno: 454786
CMS za škole logo
Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje u Zadru / Asje Petričić 7, HR-23000 Zadar / os-skbenje-zd.skole.hr / ured@os-skbenje-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju