preskoči na sadržaj

Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje u Zadru

vijesti

15. Festival znanosti

Autor: Marijana Šarić, 29. 5. 2017. 21:10

Učenici 1. i 4. razreda PŠ Puntamika sa svojim su učiteljicama Gordanom Novaković i Josipom Toman sudjelovali  na 15. Festivalu znanosti s temom "Vrijeme" u organizaciji Sveučilišta u Zadru a u suradnji British Council-a, Tehničkog muzeja Nikola Tesla i Ministarstva znanosti i obrazovanja. Radionicu i aktivnost u našoj školi je provela  dr.sc.Melita Mokos, diplomirani inžinjer biologije i ekologije mora.

 

 

 

 [više]

Završna priredba PŠ Diklo

Autor: Marijana Šarić, 20. 5. 2017. 19:34

 

 

 

 [više]

Muzej iluzija

Autor: Marijana Šarić, 20. 5. 2017. 19:30

 

 

 

 [više]

Svjetski dan osoba s Down sindromom

Autor: Marijana Šarić, 23. 3. 2017. 09:56

Učenici 2. razreda PŠ Puntamika obilježili su Svjetski dan osoba s Down sindromom.

  

 [više]

Terenska nastava PŠ Diklo

Autor: Marijana Šarić, 12. 3. 2017. 16:23

Učenici ŠP Diko u pratnji svojih učiteljica Suzane Lončar Menoski, Nataše Petković i Snježanje Diklan 10.ožujka 2017. posjetili su benkovački sajam, željeznički kolodvor, zračnu luku i luku Gaženica.

 [više]

Učenici PŠ Puntamika i PŠ Diklo na snijegu u Mukinjama

Autor: Marijana Šarić, 4. 2. 2017. 09:37

 

 

 

 [više]

Božićna priredba PŠ Diklo

Autor: Marijana Šarić, 4. 2. 2017. 09:46

 

 

 

 [više]

Božični ugođaj PŠ Puntamika

Autor: Marijana Šarić, 26. 12. 2016. 10:21

2. razred, učiteljica nada Bjelanović

Božićna priredba, učiteljica Marija Barada Matković

 [više]

Sretan ti rođendan grade!

Autor: Marijana Šarić, 26. 11. 2016. 17:48

1. i 4. razred PŠ Puntamika, učiteljice Josipa Toman i Gordana Novaković

2. razred PŠ Puntamika, učiteljica Nada Bjelanović

 [više]

Dan kruha u PŠ Diklo

Autor: Marijana Šarić, 24. 10. 2016. 19:33

Učenici PŠ Diklo sa svojim su učiteljicama obilježil Dan kruha i jabuka.Majke su se potrudile i pripremile kolače,kruščiće i peciva. Hranu je blagoslovio svećenik,a blagoslovu su prisustvovala sva djeca,vjeroučiteljica i profesorica engleskog. Prvašići su izveli malu predstavu za sve prisutne

 

 [više]

Dani kruha u PŠ Puntamika

Autor: Marijana Šarić, 21. 10. 2016. 13:18

 

 

 [više]

Naši likovni radovi

Autor: Marijana Šarić, 21. 10. 2016. 13:06

1. razred PŠ Puntamika

Učiteljica: Ana Dokoza Ivanov

 

 

 

 [više]

Prvaši PŠ Puntamika posjetili su matičnu školu

Autor: Marijana Šarić, 6. 10. 2016. 10:13

Prvaši PŠ Puntamika sa svojom su učiteljicom Anom Dokoza Ivanov posjetili matičnu školu. Ugostila ih je knjižničarka Diana Ljutić i upoznala ih sa školskom knjižnicom. Nakon posjata knjižnice prvašići su razgledali prostorije škole i upoznali školske djelatnike. 

 [više]

Staze glagoljaša

Autor: Marijana Šarić, 6. 10. 2016. 10:05

17.rujna 2016. učenici PŠ Diklo sa svojim su učiteljicama posjetili  OŠ Stjepana Radića Bibinje te sudjelovali na radionicama Udruge glagoljaša. Djeca su izrađivala nakit,platnene vrećice,kutije ukrašene slovima glagoljice. Slovo rogovsko je naziv 7. saziva Staze glagoljaša. U sklopu tog projekta u našoj školici je izrađen i mural koji su radili roditelji naših učenika.

 

 

 [više]

Prijem prvaša u PŠ Diklo

Autor: Marijana Šarić, 6. 10. 2016. 10:00

 

 

 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Likovna radionica

U PŠ Diklo učiteljice su održale likovnu radionicu s djecom i roditeljima na temu glagoljice,a 6. svibnja 2016. sudjelovat će s Udrugom glagoljaša na Danima glagoljice gdje će njihovi radovi biti izloženi. 

 

 

 


Učenici PŠ Diklo obilježili Dan planeta Zemlja

 

 

 


Terenska nastava PŠ Diklo


Maškare u PŠ Diklo


Božićna priredba


Večer matematike u PŠ Diklo


Učenici PŠ Diklo obilježili su Dan grada


Dan otvorenih vrata PŠ Diklo


Dan kruha

Povodom  Dana jabuka i Dana kruha u posjetu PŠ Diklo bio  je 1. a razred sa svojom učiteljicom Sandrom Tomić. Na početku četverosatnog druženja domaćini su goste upozna li sa svojom školom. Zatim su  zajednički obradili  pjesmu Jabučica. Djeca su se družila  zajedno  u školskom dvorištu jedući jabuke koje su donijeli gosti. Najljepše je bilo u učionici 4.r. gdje su četvrtaši gostima odigrali kratki igrokaz, drugaši su  odrecitirali recitaciju Pekari. Kratki program završili su Pjesmom  stvorova uz pratnju učiteljice Snježane Diklan na gitari. Svećenik je blagoslovio hranu koju su mame marljivo pripremile a potom je slijedilo zajedničko blagovanje  kruha,kolača i voća. 1.a  razred i 1. Diklo su nastavili druženje uz likovnu radionicu. Krep papirom izrađivali  su jabuke i kruške. Dan je zaokružen natjecanjem u nošenju kuglice (jabuke) .na žlici.


Dan jabuka 2. i 3. razreda PŠ Diklo

Drugaši i trećaši PŠ Dikli obilježili su Dan jabuka i uz svoju učiteljicu Snježanu Diklan napravili posipani kolac od jabuka za koji male ručice same ribale jabuke. Gotovim kolačem počastili su učenike svoje škole.


Zelena dota

Učenici 4. razreda PŠ Puntamika sa svojim su učiteljicom Nadom Bjelanović sudjelovali u edukativnom programu "Zelena dota". U Perivoju Vladimira Nazora istraživali su vrste i karakteristike biljaka, te uz aktivnosti slušanja, opažanja, jezičnog istraživanja i praktičnog rada obradili teme iz nekoliko nastavnih područja.


Terenska nastava PŠ Diklo

Sva četiri razreda PŠ Diklo bili su na terenskoj nastavi u Cerovačkim špiljama.Posjetili su hidroelektranu Obrovac, Zrmanju i životinje u  malom zoo vrtu.


Aktivnosti 3. razreda

Posjetili smo Narodni muzej i skupljali antikvitete

Mi, učenici trećeg razreda škole u Diklu skupljali smo stare predmete. Donijeli smo stari fotoaparat, staro glačalo, stari mlinac za kavu, preslicu. . . Imali smo izložbu starih stvari. Naučili smo kako su se u prošlosti ljudi njima služili i kako su živjeli. Posjetili smo Narodni i Etnološki muzej. Vidjeli smo dosta starih predmeta iz našeg grada i zavičaja. Crtali smo detalje s narodnih nošnji koje su tamo bile izložene.

Ani Barešić i Marta Orlović, 3.razred

 

Posjet Prirodoslovnom muzeju

 Svi učenici naše škole posjetili su 20. ožujka Prirodoslovni muzej. Željeli smo nešto saznati o leptirima. U muzeju nas je dočekala teta Lucija. Ona nam je pokazivala leptire i ispričala razne zanimljivosti o njima. Bilo ih je raznih oblika i šara. Doznali smo kako leptiri nastaju, zašto su šareni i od koji se dijelova sastoje. Upoznali smo najvećeg nćnog leptira u našoj domovini.  Nakon toga smo izrađivali leptire. Bilo nam je zabavno.

   Ana Marija Kokić i Lucija Vunić

 

Izrada košarica u našoj školi

Uskrsne košarice izrađivali smo od glinamola i bojali temperama.

 


POSJET DRŽAVNOM ARHIVU

 U petak, 21. 11. 2014. naš treći razred škole u Diklu posjetio je Državni arhiv. Dvije  tete pokazale su nam jako stare i vrijedne dokumente. Tako smo vidjeli staru kartu našeg mjesta Dikla, jedan stari trgovački ugovor vrlo lijepo ukrašen, obiteljsko stablo koje je bilo jako veliko jer je ta obitelj imala puno članova.Zanimljiva su bile  slike koje su opisivale čime se bavio koji član obitelji. Tako je na primjer, ako je netko bio pravnik kraj njegovog imena bio nacrtan mač i vaga. To su bili simboli za kaznu i pravednost. Posebno nas je zanimala jedna jako stara knjiga pisana na glagoljici.  Doznali smo da se sva ta slova koja su stara i pisana tintom moraju obnavljati i čuvati u posebnim papirima i kutijama. Teta koja se time bavi pokazala nam je kako se to radi. Bilo je vrlo zanimljivo.Zadovoljni smo otišli svojim kućama.

Adrian Milin

3. razred

 

                                                                                             


Posjet prvaša farmi krava Vigens

U petak 12.prosinca 2014. učenici PŠ Diklo su sa svojim učiteljicama Suzanom Lončar Menosk, Natašom Petković i Snježanom Dikan posjetili farmu krava Vigens.

                                              

POSJET FARMI KRAVA VIGENS

 Svi učenici naše škole u Diklu posjetili su 12. 12. 2014.  farmu krava Vigens. Kroz farmu nas je vodila teta veterinarka. Ona nas je odvela do krava koje su namijenjene za mužnju. Bile su jako velike i čudno su nas gledale. Zatim smo otišli do malih telića. Njih smo smjeli dragati. Neki su nam to dozvoljavali, a neki su se plašili. Svi su bili jako  lijepi. Starijoj teladi nismo mogli ni prići jer su se jako bojali i trčali su ukrug. Na kraju našeg posjeta vidjeli smo stelne krave. One su bile velike .Na kraju su nas vlasnici farme počastili sa sokom i grickalicama. Svi skupa smo se vagali , pogledali konje i pse koji se također tamo nalaze i sretni se vratili kući.

Ecia Barešić

                                                                                                                               3. razred Diklo

 


Sretan ti rođendan grade!

Učenici prvog razreda PŠ Diklo sa svojom su učiteljicom Suzanom Lončar Menoski  posjetili Muzej antičkog stakla i Etnografski muzej. Na trgu smo pogledali ples Zadarski tanac, uživali u druženju s plesačima i sviračima i sami pokušali otplesati Zadrski tanac.


USPJEH UČENIKA

POPIS UDŽBENIKA
OKVIRNI VREMENIK PISANIH PROVJERA ZNANJA

    

        

Kalendar školske godine
Arhiva vijesti

 

Kalendar
« Kolovoz 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 12. 2010.

Ukupno: 344767
Ovaj mjesec: 1793
Ovaj tjedan: 493
Danas: 258
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje u Zadru / Asje Petričić 7, HR-23000 Zadar / os-skbenje-zd.skole.hr / ured@os-skbenje-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju