preskoči na sadržaj

Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje u Zadru

vijesti

Prvaši u Kneževoj palači

Autor: Marijana Šarić, 23. 3. 2017. 09:51

Učenici 1. d razreda sa svojom učiteljicom Katarinom Markulin posjetili su Kneževu palaču. Učenici su imali priliku sudjelovati u edukativnim radionicama  Pedagoške službe Narodnog muzeja. Razgledali su izložbu „ Šest salonskih priča“  te se upoznali sa zanimljivom  prošlošću različitih eksponata. Ugodno putovanje prošlošću grada Zadra završilo je radionicom stvaranja vlastitih kabineta čuda. 

 [više]

Dogodovštine puhice Sare

Autor: Marijana Šarić, 21. 1. 2017. 09:40

Učenici 1.c i 1.e razreda sa svojim učiteljicama Hildom Ćurjurić Žagar i Danijelom Kovač ugostili su književnika Antu Jergana i ilustratora Julija Jelasku. Na vrlo zanimljiv način interpretirali su zanimljivu božićnu priču Dogodovštine puhice Sare. Družeći se s književnikom i ilustratorom, učenici su pjevali, pljeskali, slikali i uživali u analiziranju vesele i razigrane puhice Sare te nesretnog Štakora koji je na kraju priče ipak postao svjestan svojih loših osobina i shvatio što je to ljubav. Sat ispunjen glazbom i pjesmom te pričama i zanimljivim događajima iz života pisca kad je bio dijete, vrlo je brzo protekao. Učenicima se posebno svidio dio u kojem ih je ilustrator učio na koji način mogu napraviti strip i karikature. 

 

 [više]

1. d posjetio "Krakovske jaslice"

Autor: Marijana Šarić, 21. 1. 2017. 09:37

Učenici 1. razreda s učiteljicom Katarinom Markulin posjetili su prigodnu izložbu „Krakovske jaslice“ u prostoru Gradske lože. Nakon izlaganja o nastanku izloženih jaslica učenici su sudjelovali u likovnoj radionici. Uz stručno vodstvo muzejskog pedagoga, u radosnoj atmosferi učenici su izrađivali različite motive  koje su na kraju izložili i tako sami uveličali ovu izložbu.

 [više]

Sat lektire u 1. d

Autor: Marijana Šarić, 13. 12. 2016. 07:48

Učenici 1. d razreda prvi puta susreli su se s pojmom lektire,i to na zanimljiv način. Nakon pažljivog slušanja priče koju im je pročitala učiteljica Katarina Markulin  i uočavanja likova uslijedila je dramatizacija najljepših i najuzbudljivijih dijelova priče. Prvašići su zatim prionuli izradi vlastitih slikovnica te zaključili da nestrpljivo čekaju sljedeći sat lektire.

 [više]

Naši likovni radovi

Autor: Marijana Šarić, 21. 10. 2016. 13:23

1. a

Učitelica: Tanja Vulić

 

1. c 

Učiteljica: Hilda Ćurjurić Žagar

 

1. e

Katarina Markulin

 [više]

Sretan ti rođendan grade!

Autor: Marijana Šarić, 30. 11. 2016. 09:47

 [više]

"Stablo prijateljstva" 1. c razreda

Autor: Marijana Šarić, 7. 11. 2016. 19:41

Učenici 1.c razreda sa svojom učiteljicom Hildom Ćurjurić Žagar su na satu razrednika razgovarali o načinu stjecanja povjerenja i razvijanju pozitivnih osjećaja koji su važni da se svi u razredu osjećamo ugodno i sretno. Kao početak učvršćivanja našeg zajedništva i bliskosti izradili smo " Naše stablo prijateljstva". 

                                  

 [više]

Poštujte naše znakove

Autor: Marijana Šarić, 21. 10. 2016. 00:20

Sigurnost kretanja i osnove prometne kulture bile su tema susreta učenika prvih razreda i predstavnika prometne policije gospodina Milenka Verunice. U svakom je odjeljenju, uz nazočnost učiteljice, održano izlaganje o sigurnom kretanju gradskim prometnicama.  Posjetom kontaktnih policajaca našoj školi učenici prvih razreda upoznali su osnovne termine iz prometne kulture, naučili značenje prepoznatljivih prometnih znakova, važnost uočavanja i poštivanja svjetlosne signalizacije te pravila sigurne vožnje. Vrijednost predavanja posebno se ogleda u tumačenju pravila na konkretnim primjerima koje polaznici susreću na putu od kuće do škole. U razgovoru koji je uslijedio nakon predavanja, učenici su iznijeli neka od svojih iskustava u prometu i dobili odgovor na postavljeno pitanje.

 [više]

Prvaši u školskoj knjižnici

Autor: Marijana Šarić, 22. 10. 2016. 13:14

Knjižničarka Diana Ljutić  u školskoj je knjižnici ugostila 1.c razred  i njihovu učiteljicu Hildu Ćurjurić Žagar. Radoznalim je prvašićima objasnila koja je važnost knjižnice u njihovu školovanju,pojmove knjižnica,knjižničar,knjižara, dala upute kako čuvati knjige te ih podsjetila na važnost čitanja i slušanja priča.Zajedno su pročitali bajku Tri praščića. 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Vrijeme je za pripremu...

Malo zagrijavanja za 1.razred i zgodna aplikacija za roditelje, bake i djedove, kolege... svih naših prvašića. Jako zanimljivo, interaktivno i zgodno. Matematički vrtuljak, Glaskalica, Matematička igraonica,Slovarica... Svega pomalo, a ide na računalo, tablet i mobitel.

Aplikacija ICT-AAC Slovarica olakšava učenje povezanosti između vizualnog simbola i novog fonološkog oblika. Upravo takvi upareni vizualni i auditivni simboli kod navedene skupine djece potiču, održavaju i unaprjeđuju vještine rane pismenosti neophodne za čitanje, a kasnije i za pisanje...

O ICT-AAC Slovarici i o još puno zanimljivih aplikacija možete više saznati na

http://www.ict-aac.hr/index.php/hr/ict-aac-razvijene-aplikacije

 


USPJEH UČENIKA

POPIS UDŽBENIKA
OKVIRNI VREMENIK PISANIH PROVJERA ZNANJA

    

        

Kalendar školske godine
Arhiva vijesti

 

Kalendar
« Kolovoz 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 12. 2010.

Ukupno: 344767
Ovaj mjesec: 1793
Ovaj tjedan: 493
Danas: 258
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje u Zadru / Asje Petričić 7, HR-23000 Zadar / os-skbenje-zd.skole.hr / ured@os-skbenje-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju