preskoči na sadržaj

Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje u Zadru

UPUTE ZA KORIŠTENJE micro:bit UREĐAJA


CROATIAN MAKERS LIGA – REZULTATI 2016/2017

CROATIAN MAKERS LIGA – REZULTATI 2016/2017

1.MJESTO U DRŽAVI MLAĐA DOBNA SKUPINA i  16.MJESTO U DRŽAVI STARIJA DOBNA SKUPINA.

 

Učenici naše škole ove godine ostvarili su odličan uspjeh na natjecanju iz robotike koje organizira udruga IRIM (Institut za razvoj i inovativnost mladih). Ukupan rezultat u svih 5 kola natjecanja pod nazivom CROATIAN MAKERS LIGA u ovoj školskoj godini je 1. MJESTO u mlađoj dobnoj skupini, i 16.MJESTO u starijoj dobnoj skupini na razini države. Važno je napomenuti da je ukupan broj sudionika (škola,udruga,klubova...) preko 360 iz cijele Hrvatske.

 

Učenici koji su sudjelovali u natjecanju u barem jednom od održanih kola su:

Mlađa dobna skupina:

Lara Perović

Matija Jaša

Ante Vidaić

Ivan Jović

Ecia Barešić

 

Starija dobna skupina

Leo Sikirić

Marko Matić

Jakov Ivanković

Toni Čakarun

Luka Vrkić

Andrej Peroš

Mario Ljubičić

Mauro Čupić

Laura Kovač

 

Također je važno istaknuti da je naša škola u OBJE DOBNE SKUPINE uspjela ući među TOP 30 sudionika u Croatian Makers Ligi! To je osim nas uspjelo samo 5 ustanova u cijeloj Hrvatskoj.

Obje dobne skupine vodi mentor Anto Marjanović.

Važno je u ovom rezultatu istaknuti poseban doprinos učenika Lea Sikirića iz 7c razreda, koji se osim znanjem iskazao i spremnošću da pomogne drugim učenicima da poboljšaju svoje znanje.

 

Dodjela nagrada najboljima će biti održana u Zagrebu, 20.lipnja. Na dodjeli nagrada se očekuje i dolazak predsjednice Republike Hrvatske, koja je i pokroviteljica ovog natjecanja.

 

 


Uradak naših učenika na trećem kolu Croatian Makers lige(natjecanje u robotici)

Dabar - međunarodno natjecanje iz informatike

Hrvatska se uključila u međunarodnu inicijativu Dabar (Bebras) koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Dabar učenicima pokazuje da računalo nije samo igračka za društvene mreže ili gledanje filmova nego izvor zanimljivih logičkih zadataka koji učenje i razvoj računalnog razmišljanja čine zanimljivijim i dinamičnijim.
Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja.

U natjecanje kojeje se odvija od 7. do 11. studenog 2016. na CARNetovom sustavu Loomen,  uključili su se i učenici naše škole.

Na stranici je dostupna i uvodna prezentacija o Dabru, s nekoliko primjera zadataka.

http://www.ucitelji.hr/Naslovnica/Dabar.aspx

 


Raspored nastave informatike


CROATIAN MAKERS LIGA - rezultati 2. kola natjecanja

Na linku: http://logoliga.hsin.hr/rezultati.php  nalaze se rezultati koje su naši učenici ostvarili u novome natjecanju koje je organizirano od strane Hrvatskog saveza informatičara. Učenici samostalno rješavaju zadatake ali im se broj bodova zbraja kao ekipi!  Rezultati su svrstani pojedinačno po razredima i ekipno! 

Mario Ljubičić 5.razred 4.mjesto

Leo Sikirić 6.raz  11.mjesto

Darijo Matešić. 6 raz, 17. mjesto

Ukupno su 8 u državi:

 


CROATIAN MAKERS LIGA - rezultati natjecanja

Na natjecanju CROATIAN MAKERS LIGA učenici naše škole osvojili su tri  prva,jedno drugo i jedno treće mjesto.

Od ukupno 120 ekipa u državi, naši su učenici zauzeli 11. mjesto. 

 

 

Mario Ljubičić i Toni Čakarun dijele prvo mjesto u nižoj skupini

Luka Vrkić 3.mjesto niža skupina

Leo Sikirić 1.mjesto viša skupina

Jakov Ivanković 2.mjesto viša skupina. 

 

prva 3 mjesta:

prvih 100 u državi


Linkovi web stranica učenika

Robotika

Croatian Makers liga

U našoj je školi 22. ožujka 2016. godine održana radionica Croatian Makers liga (http://croatianmakers.hr). Cilj projekta je približiti robotiku i programiranje najmlađim naraštajima. Škola je dobila pet robota s kojima će sudjelovati u nadolazećem natjecanju. Sveukupno, u projektu sudjeluje 230 škola iz cijele Hrvatske, što je gotovo četvrtina svih osnovnih škola.

Croatian Makers liga je dio projekta Croatian Makers koji je 2014. godine pokrenuo Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM). Cilj Lige je omogućiti široko uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju u osnovnoškolskom uzrastu. Svi sudionici pritom dobivaju potrebne robote na posudbu, odnosno u trajno vlasništvo. Platforma na kojoj se odvija liga je edukacijski robot mBot (Bluetooth verzija) koja nudi vrlo jednostavan ulazak u svijet robotike, ali omogućava i naprednije korištenje.

Natjecanje je podijeljeno u dvije kategorije; od 1. do 5. i od 6. do 8. razreda osnovne škole. Natjecanja će se odvijati mjesečno, a prve discipline bit će praćenje crte, pronalaženje izgubljenog prijatelja i izbjegavanje prepreka.

 


Sat kodiranja

Povodom Tjedna računalne znanosti, naša škola se od 7. do 9. prosinca 2015. godine  priključila globalnoj inicijativi naziva Sat kodiranja (The Hour of Code). Projekt je to koji je pokrenut u SAD-u zbog popularizacije Informatike i širenja svijesti o njezinoj važnosti te demistificiranju programiranja.

Radionice Sata kodiranja koje su kroz igru uvodile  učenike u svijet programiranja  je predvodio profesor Anto Marjanović.  Na njima blizak i zanimljiv način, učenici su postupno usvajali osnovne i složene koncepte programiranja i razvijajali  računalno razmišljanje.


Radovi učenika

Radovi osmaša

Novosti

Privremeni tezultati županijskog natjecanja

Natjecanja iz informatike

U priložemom dokumentu se nalaze imena učenika koji su pozvani na Županijsko natjecanje iz Informatike.

Priloženi dokumenti:
Logo5.xls
Logo6.xls
informatika.pdf


Korisni programi

QB 64

 

 

 


Informatika

Sigurnije na Internetu

 

Ova će vam knjižica pomoći boljem razumijevanju opasnosti koje vrebaju u virtualnom svijetu, naučiti vas kako prepoznati prijevare, zaštititi vaše računalo i sačuvati vaše podatke od krađe ili gubitka.

 


POPIS UDŽBENIKA
Kalendar školske godine
CMS za škole logo
Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje u Zadru / Asje Petričić 7, HR-23000 Zadar / os-skbenje-zd.skole.hr / ured@os-skbenje-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju