preskoči na sadržaj

Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje u Zadru

Predmetna nastava

Ekskurzija osmaša

Učenici osmih razreda sa svojim su razrednicima  od 24. do 27. rujna 2014. bili na ekskurziji u Istri .

Po dolasku u Rijeku na Trsat posjetili smo svetište Gospe Trsatske, sedamstoljetno mjesto vjerskog i kulturnog događanja. Posjetili smo Franjevački samostan na Trsatu koji  predstavlja spomenik kulture i kulturnih događanja u gradu Rijeci te se slikali ispred kipa pape Ivana Pavla II. 

   

U Opatiji smo slobodno vrijeme iskoristili za razgledavanje grada gdje smo vidjeli Lungomare, stazu slavnih, razne hotele, lijepo uređene vrtove i kip djevojke koja je čekala svog mornara.

  
 

Motovun je poznat po šumi i kao grad Velog Jože. Grad se nalazi na brdu, stoga smo se kroz motovunske šume uspinjali autobusom, a po Motovunu smo hodali uskim, strmim i kamenim ulicama.  S Motovuna se pruža fantastični pogled na motovunsku šumu i sela.

 

                                 

Na kraju dana smo se smjestili u hotel Brijuni u Puli gdje su nas lijepo ugostili s večerom. Nakon večere slijedila je disco večer.

Drugog dana smo došli u Fažanu i trajektom otplovili na nacionalni park Brijuni. Ondje nas je dočekala kiša pa smo vlakićem razgledali otok. Iz vlakića smo mogli vidjeti mnoge životinje, među njima i slona kao njihovog zaštitnog znaka.  Tu smo također vidjeli muzej Josipa Broza Tita, crkvu i spomenik majke s djetetom.

  

Vratili smo se na Fažanu gdje smo ručali a zatim smo autobusom krenuli prema Puli. Tamo smo s vodičem obišli slavoluk Sergejevaca, Augustov hram, Katedralu, Herkulova vrata te poznatu očuvanu Arenu gdje su se održavale gladijatorske igre i spustili smo se u podzemni dio.

    

 

Vratili smo se u hotel i pripremili se za nogometnu utakmicu između razreda A i B smjene. Nadmoćno je smjenu A ,koju je vodio prof. Stipe Vestić , pobijedila smjena B vođena prof. Ivkom Šarlijom koja je svojim izuzetnim nogometnim znanjem i taktikama dovela smjenu B do nevjerojatne pobijede rezultatom 8:2. Nije nepoznato da se u smjeni B nalaze budući profesionalni igrači poput Domagoja Babina (8.d), Šime Babina (8.d), Matea Šimca (8.d), Roka Laće (8.f), Davida Vlakića (8.e), te golmana Franka Vrsaljka (8.e) koji je cijelo vrijeme zabavljao publiku jer nije imao što raditi na golu.

 

 

Trećeg dana zaputili smo se u Poreč gdje smo posjetili Eufrazijevu baziliku, Neptunov hram, Decumundnus… Slobodno vrijeme potrošili smo razgledavajući, kupujući suvenire, sladoled itd.

  


Nakon razgledavanja Poreča uputili smo se prema jami Baredine. Tamo smo imali priliku vidjeti nevjerojatne stalagmite i stalaktite stare preko sto tisuća godina. Vidjeli smo i endemsku vrstu čovječje ribice. Kad smo izašli iz jame, čekao nas je ručak na seoskom imanju.

  

Tamo smo se slikali s tovarom za razglednicu kao uspomenu.Naš put se nastavlja u Rovinju gdje smo posjetili Gradska vrata, Staru vijećnicu i crkvu Sv. Eufemije ispred koje su se slikali svi osmaši.

  

Nakon dugog, napornog obilaženja Poreča i Rovinja, vratili smo se u hotel gdje smo se pripremali za izbor Miss i Mistera osnovne škole Šimuna Kožičića Benje 2014/2015. Izbor se održao u discu kojeg su posebno uredili za ovu prigodu. Postavili su pistu i pozornicu, reflektore i zvučnike te su pripremili prigodne poklone za pobjednike izbora. Šaljive najave za nominirane su pripremili učenici uz pomoć profesora. Za izbor su nominirani po dva para učenika iz svakog razreda. Večer je prošla uz smijeh, dobru zabavu te uz napetost iščekivanja pobjednika.

Naša voditeljica i profesorica Ivka Šarlija

Omiljena je među učenicima i dokazala je da je sjajna voditeljica u nogometu kao i na izborima.

 

Svi  nominirani učenici

 

  

Miss Simpatičnosti Anđela Gravić (8.c) i Mister Simpatičnosti Antonio Buble (8.f)

 

  

Prva pratilja Lukrecija Krce Miočić (8.f) i pratioc David Padovan (8.a)

 

Miss Lara Brkić (8.b) i Mister David Baričević (8.c)

 

Pobjednici izbora

 

Nakon povratka u hotel uživali smo u našoj posljednjoj zajedničkoj večeri.Zadnjeg dana naše ekskurzije posjetili smo otok Krk, Jurandvor, crkvu sv. Lucije u kojoj se nalazi replika Baščanske ploče.

       

                    

 

Nastavak putovanja je bio u Senju, u tvrđavi Nehaj u kojoj se nalazi Muzej Uskoka.

  

Po dolasku u Zadar, završila je naša ekskurzija!

 

 

  Napisale i priredile Lukrecija Krce Miočić (8.f),

 Lea Babin (8.f) i Tonka Brajčić (8.f)


POPIS UDŽBENIKA
Kalendar školske godine
CMS za škole logo
Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje u Zadru / Asje Petričić 7, HR-23000 Zadar / os-skbenje-zd.skole.hr / ured@os-skbenje-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju