preskoči na sadržaj

Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje u Zadru

 

Idućih pedeset  godina neće biti važno koji auto vozite, u kakvoj kući živite, koliko novaca imate u banci ili kakvu odjeću nosite. No svijet može biti bar malo bolji jer ste odigrali važnu ulogu u životu djeteta.
- nepoznati autor

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                     


Izlet učitelja - Telašćica


 

        

                            


Novi edukativni video film "Hrabrog telefona"

Kada, u kojoj situaciji mogu nazvati Hrabri telefon za djecu 116 111 i što će se dogoditi ako nazovem, kakvu pomoć tamo mogu dobiti…” odgovore na ova dječja pitanja  nudi novi video film “Hrabrog telefona” u trajanju od 3 minute.

Video se može pogledati na You Tube kanalu Hrabrog telefona, a bit će promoviran i kampanjom na Facebooku. Na “Hrabrom telefonu” nadaju se suradnji sa svim školama u Hrvatskoj, sa molbom da razrednici ovaj video o “Hrabrom telefonu” pokažu učenicima na satu razredne zajednice.


Građanski odgoj

Program međupredmetnih i interdisciplinarnih sadržaja građanskog odgoja

NA STRANICAMA AZOO-A MOŽETE PRONAĆI NOVOSTI U VEZI GRAĐANSKOG ODGOJA I OBRAZOVANJA.

Ovom Odlukom donosi se Program međupredmetnih i interdisciplinarnih sadržaja Građanskog odgoja i obrazovanja za osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj. Stručno usavršavanje učitelja, nastavnika i stručnih suradnika vezano uz provedbu Programa provodi Agencija za odgoj i obrazovanje. 

U nastavku možete skinuti program

i priručnik za pomoć u provođenju programa.


Priloženi dokumenti:
Graanski_odgoj-program-2014_08_104_2019.pdf (1.37 MB)
GOO_prirucnik_za_nastavnike_SCREEN.pdf (2.86 MB)


Zdravstveni odgoj

                                                      

Skupina autora iz Udruge hrvatskih učitelja razredne nastave Zvono izradila je te na svojim stranicama objavila "škrinjicu materijala zdravstvenog odgoja".

Primjere koji bi mogli biti zanimljivi učenicima, roditeljima i učiteljima tako je moguće vidjeti na stranicama Zdravstveni odgoj na adresihttp://zdravstveniodgoj.wikispaces.com/Zdravstveni+odgoj.

Iz Udruge pozivaju sve zainteresirane učitelje da se jave i prilože svoje ideje, mišljenja, preporuke  s ciljem razmjenjivanja iskustava i znanja koja će se upotrijebiti za zanimljiviju, motiviraniju i poticajniju nastavu.


CARNetov sustav za online učenje!

CARNet Loomen

CARNet u svrhu pružanja podrške održavanju nastave na daljinu osigurava:

  • pristup sustavu i svim sadržajima na koje korisnik ima pravo
  • otvaranje «praznih» tečajeva
  • korištenje gotovih tečajeva s kreiranim sadržajem
  • učenje uz pomoć tečajeva za samostalno učenje
  • podršku korisnicima putem e-maila loomen@carnet.hr.

Moodle (Modular Object-Oriented Dynamic Learning Enviroment - prilagodljivo objektno-orijentirano dinamičko okruženje za učenje) je programski alat za izradu elektroničkih obrazovnih sadržaja te održavanje nastave na daljinu. Moodle je softver otvorenog koda, licenciran no besplatan, što je pridonijelo njegovoj velikoj popularnosti i kontinuiranom razvoju.

https://loomen.carnet.hr/


Kampanja protiv trgovanja ženama i djevojkama

Kampanju Dvije djevojčice provodi 13 europskih zemalja kojima je cilj osvijestiti mlade i djecu o problemu trgovanja ljudima te ih upozoriti na potencijalno opasne situacije i kako ih prepoznati.

U Republici Hrvatskoj kampanju provodi CESI u suradnji s Ambasadom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Ministarstvom unutarnjih polova – Ravnateljstvo policije, Pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova i Uredom RH za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

Kampanju prati edukacijski paket za nastavnike "Dvije djevojčice" koji sadrži trominutni crtani film autorice Ruth Beni i brošuru u kojoj se nalaze prijedlozi za rad s djecom na ovoj temi.  Edukativni paket dolazi uz preporuku Ministarstva znanja, obrazovanja i sporta temeljem stručnog mišljenja Agencije za odgoj i obrazovanje, a teme vezane uz trgovanje ljudima dio su kurikuloma Građanskog odgoja.

 


Priručnici za učitelje u pdf formatu:

Priručnik za učitelje sadržava niz aktivnosti i

nastavnih jedinica o pojedinim temama vezanim

uz prevenciju elektroničkog nasilja.

 

     

       

  

  

 

 


POPIS UDŽBENIKA
Kalendar školske godine
CMS za škole logo
Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje u Zadru / Asje Petričić 7, HR-23000 Zadar / os-skbenje-zd.skole.hr / ured@os-skbenje-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju