preskoči na sadržaj

Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje u Zadru

vijesti

1. C RAZRED ODRŽAO BOŽIĆNU PRIREDBU U DOMU ZA STARE I NEMOĆNE OSOBE ZADAR

Autor: Nina Dogan Bajlo, 27. 12. 2019. 22:09

23. prosinca učenici 1. c razreda sa svojom su učiteljicom Gordanom Šarić posjetili Dom za stare i nemoćne osobe Zadar te su održali božićnu priredbu za štićenike doma. Kroz 20 točaka, igrokaza, recitacija, plesnih i zborskih izvedbi razveselili su štićenike doma podsjetili ih na dane djetinjstva i uljepšali im blagdane. Podijelili su im i čestitke i zaželjeli sretan Božić i puno zdravlja u Novoj 2020. godini.

 

Link na foto galeriju možete pronaći OVDJE

 [više]

Božićni sajam 2019

Autor: Nina Dogan Bajlo, 23. 12. 2019. 11:50

 [više]

Kraj polugodišta 1.a

Autor: Nina Dogan Bajlo, 23. 12. 2019. 11:02

U 1.a razredu ovaj Bozic se plesalo,glumilo, castilo kolacima. Ucenici 1.a razreda, roditelji i uciteljica Sandra Tomic na lijep nacin zavrsili su prvi plugodiste te u svom razredu iznenadili roditelje lijepim pjesmama i igrokazima. Svim ljudima dobre volje zele cestit i blagoslovljen Bozic!

 [više]

Kicenje jelke 1.a i 4.d u gradu

Autor: Nina Dogan Bajlo, 22. 12. 2019. 21:05

Razred 1.a i 4.d sa svojim uciteljicama prisustvovali su u ukrasavanju jelki. Takoder su i razgledali izlozbu “ Bozic kod nas” u Knezevoj palaci u kojoj su sudjelovali sa svojim likovnim radovima.

 

 

 [više]

Božićna priredba PŠ Puntamika

Autor: Nina Dogan Bajlo, 22. 12. 2019. 13:30

U petak, 20. prosinca 2019., održana je tradicionalna božićna priredba. Učenici 1.i 2. razreda PŠ Puntamika  sa svojim su učiteljicama pripremili sadržaj pun plesa, igrokaza i recitacija te nas tako uveli u blagdansko raspoloženje. Na kraju priredbe stigao je i Djed Božićnjak koji je pokazao nekoliko trikova te  podijelio učenicima poklone

 

Link za fotogaleriju možete pronaći OVDJE

 [više]

Božićna razredna priredba i 1.C

Autor: Nina Dogan Bajlo, 20. 12. 2019. 10:17

Učenici 1. c razreda sa svojom su učiteljicom Gordanom Šarić održali božićnu razrednu priredbu za roditelje.
Djeca su kroz 20 točaka - recitacija, igrokaza, plesa, zborskih glazbenih izvedbi popraćenih glazbeno ritmičkom pratnjom triangla, defa, šuškalica, udaraljki prikazali svoje recitatorske, glumačke, plesne, glazbene i voditeljske vještine.
Djecu je iznenadio  Djed Božićnjak koji im je podijelio poklone.
 
 
Foto-galeriju možete pronaći OVDJE
 [više]

Predstavljanje omiljenog instrumenta

Autor: Nina Dogan Bajlo, 20. 12. 2019. 10:01

Iz 1. c azreda ovih se dana širio zvuk klarineta kojega je učenica Natali Tošić pedstavila svojim pijateljima u razredu. Natali je polaznica Osnovne glazbene škole sv. Benedikta, a osim u školi instrument rado svira i kod kuće sa mamom gđom. Ivanom Šoša Tošić profesoricom violine.

 

Foto-galeriju možete pronaći OVDJE

 [više]

1.C odražao Božićnu priredbu u vrtiću Grigor Vitez

Autor: Nina Dogan Bajlo, 18. 12. 2019. 10:16

Učenici 1. c razreda sa svojom su učiteljicom Gordanom Šarić u utorak 17. prosinca posjetili Dječji vrtić Radost, područni odjel Grigor Vitez. Malenim vrtićancima održali su božićnu priredbu u 19 točaka - recitacija, igrokaza, plesne izvedbe te zborskih izvedbi uz instrumentalnu pratnju s defovima, šuškalicama, trianglom, udaraljkama... Ples, pokret, pjesma, recitacija povezala je mališane i podigla vrtićance na noge te su svi zajedno zapjevali. 
 
 
 [više]

Mađioničarska predstava

Autor: Nina Dogan Bajlo, 18. 12. 2019. 09:36

U ponedjeljak, 16. prosinca 2019., u PŠ Puntamika održana je mađioničarska predstava. Mađioničar pod imenom Maki - Laki djeci je pokazao razne trikove i stvorio veselu atmosferu ispunjenu dječjim smijehom.
Djeci se posebno svidjelo što su trikovi bili interaktivni pa su i sami sudjelovali u njihovom izvođenju.
 
Link za foto galeriju možete pronaći OVDJE
 [više]

VEČER MATEMATIKE OD 1. - 4. RAZREDA

Autor: Nina Dogan Bajlo, 16. 12. 2019. 18:37


U nižim razredima sudjelovalo 372  sudionika
Učiteljice od 1. do 4. razreda OŠ Šimuna Kožičića Benje sedmu godinu za redom provele su sa svojim učenicima i roditeljima, bakama i ostalim ljubiteljima matematike -Večer matematike u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva.
Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu - zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.
Ove je godine u matematičkim igrama u nižim razredima sudjelovalo 372 sudionika.
Gordana Šarić, koordinator projekta Večeri matematike za učenike od 1. do 4. razreda.

 [više]

Posjet Osnovnoj školi Voštarnica

Autor: Nina Dogan Bajlo, 16. 12. 2019. 18:24

U ponedjeljak, 9. prosinca 2019.godine, posjetili smo Osnovnu školu 
Voštarnica, školu za djecu s posebnim potrebama.  Učenici 3. d razreda 
i učiteljice Srećka Živković i Marina Ivković pomagali su učenicima i 
izrađivali  božićne čestitke i ukrase te pjevali božićne pjesme. 
Radionice su bile  uvod u nadolazeće blagdane i buduću suradnju
pozdrav Srećka

 [više]

Radionica modelarstva za učenike

Autor: Nina Dogan Bajlo, 16. 12. 2019. 18:18


Učenici naše škole: Masha Bajlo, 7.c, Emanuel Lapčić, 6.a, Rita Krizmanić i Marta Ćurko 6.c u pratnji predmetne učiteljice Renate Čizmin sudjelovali su na Radionici modelarstva za učenike. Radionica je održana u petak, 13. prosinca 2019. g. u OŠ Petra Preradovića u organizaciji Društva pedagoga tehničke kulture Zadar. Zajedno sa ostalim učenicima izrađivali su prigodne tvorevine, radili na razvoju vještina, radnih navika i motorike, rukovali radnim strojevima i alatima za oblikovanje materijala, te izrazili kreativnosti u radu. Jako su zadovoljni postignutim, a radove koje su sami napravili, ponijeli su za uspomenu doma.
 

 [više]

Večer matematike

Autor: Nina Dogan Bajlo, 9. 12. 2019. 11:32


Večer matematike održala se i u Područnoj školi Puntamika, 5. prosinca 2019. godine. 
Večer matematike je skup interaktivnih radionica u kojima sudjeluju učenici i njihovi roditelji, a koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu – zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.
 [više]

Otvorenje izložbe Kostimografija iz predstave Alisa i bijeli zec

Autor: Nina Dogan Bajlo, 1. 12. 2019. 20:41

U srijedu, 27.11.2019. u 12:00 sati  1.a razred  s učiteljicom Sandrom Tomić sudjelovao je u izvanučioničkoj nastavi u Edukativnoj dvorani Kneževe palače – otvorenje izložbe Kostimografija iz predstave Alisa i bijeli zec – u sklopu izložbe održala se i radionice slikopriča za djecu.

 [više]

Prvasići u GKZD ARBANASI

Autor: Nina Dogan Bajlo, 24. 11. 2019. 19:51

1.a razred sa svojom učiteljicom Sandrom Tomić sudjelovao je u GKZD ogranak Arbanasi u projektu Lektira u knjižnici- priče na filcu/ Nemaš pojma Grizlijane  A. Dokić. Djeca su sudjelovala u izradi rukavica- pričalica i slikopriči prema navedenom lektirnom djelu.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 POPIS UDŽBENIKA
Kalendar školske godine
CMS za škole logo
Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje u Zadru / Asje Petričić 7, HR-23000 Zadar / os-skbenje-zd.skole.hr / ured@os-skbenje-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju