preskoči na sadržaj

Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje u Zadru

 > Naslovnica
vijesti

Uspjeh učenika na kraju školske godine 2017./2018.

Autor: Marijana Šarić, 9. 7. 2018. 15:54

 [više]

Svečana podjela svjedodžbi osmašima

Autor: Marijana Šarić, 1. 7. 2018. 14:02

U našoj školi ispraćena je još jedna generacija osmaša. Na svečanoj podjeli koja se održala 29. lipnja 2018. 142 učenika osmih razreda primilo je svjedodžbe o uspješno završenom osmom razredu. Osmaše je pozdravila pedsagoginja Anita Ivanišević i istaknula da je ovo još jedna izuzetna generacija joja se oprašta od osnovnoškolskih klupa. Ravnatelj Marko Marin je iskoristio priliku čestitsti  svim osmašima na uspjehu i istovremeno se zahvalio svim profesorima od 1. do 8.  razreda koji su utkali svoje znanje u njihov uspjeh. Prije dodjela nagrada ravnatelj je zaželio svim učenicima da upišu onu srednju školu koje žele i da budu dobri i primjerni učenici kao i sve prethodne generacije škole Benje..Ravnatelj Marin uručio je simbolične nagrade najboljim učenicima u generaciji: Leu Sikiriću (8.c) koji je ujedno proglašen i učenikom generacije, Antoneli Matulović  (8.a ),  Mirni Ivanković  (8.b), Anđeli Šantić (8.d),  Marinu Jurišiću (8.e) i Matiji Librenjaku (8.f) .

 [više]

Grad i Županija nagradili su državne prvake

Autor: Marijana Šarić, 8. 6. 2018. 21:26

Na svečanosti u Muzeju antičkoga stakla u petak 8. lipnja 2018. godine dodijeljene su  i nagrade sa pohvalnicama učenicima gradskih osnovnih škola i njihovim mentorima. Zamjenica gradonačelnika  Jagoda Surać i pročelnik za odgoj i školstvo Joso Nekić dodijelili su  zahvalnice najboljima učenicima koji su ostvarili zapažene rezultate na natjecanjima u znanju i sportu. Prijam za državne prvake osnovnih i srednjih škola održano je u petak i u Domu županije, gdje je župan Božidar Longin učenicima uz čestitke uručio i prigodne poklone.

 

 

 

 

 [više]

"Muzejske priče"

Autor: Marijana Šarić, 8. 6. 2018. 20:47

Grad Zadar i ove godine organizirao je  Dane izvannastavnih aktivnosti osnovnih škola Grada Zadra. Radi se o manifestaciji kojom se želi istaknuti važnost sveobuhvatnog odgoja i obrazovanja u osnovnim školama koje uključuje ne samo klasično usvajanje znanja iz knjiga već i razvijanje svih kreativnih sposobnosti naše djece. Tema ovogodišnje manifestacije su "Muzejske priče", te su se učenici svih škola potrudili predstaviti svoj cjelogodišnji rad u raznim područjima. Naša škola već tradicionalno predstavila se u Ulici Šimuna Kožičića Benje. Uz pjesmu, likovne radove te brojne druge aktivnosti djeca su prezentirala čime se u školi bave pored osnovnog nastavnog programa.  

 [više]

Održan 27. Benja - fest

Autor: Marijana Šarić, 1. 6. 2018. 11:49

27. po redu zabavni festival djece Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje Benja fest održan je 30. svibnja 2018. godine u HNK Zadar. I ovogodišnji je festival okupio je oko sto i pedeset djece koja  su nastupila  samostalno  ili u sklopu zbora. Prvo mjesto ovogodišnjeg Benja festa po ocjeni stručnog žirija čkojega su činili Jordanko Miloš, ravnatelj GŠ-e Biograd,  Davor Barić, ravnatelj OŠ-e Zadarski otoci i Željko Dretvić, voditelj GŠ-e  Biograd, pripao je Antei Grgin iz 4. e  razreda s pjesmom  Život nije siv. Drugoplasirana je Ema Pijaca iz 2. a (Na  morskom dnu), dok je treće mjesto pripalo Hani Grubić iz 6. b razreda  (Black Velvet). 

 [više]

Državna smotra projekata iz područja Građanskog dgoja i obrazovanja

Autor: Marijana Šarić, 22. 5. 2018. 10:47

Učenice 7. d razreda Nika Anić, Anita Dokoza, Patricia Lončar i Rona Žuvić, uz mentoricu  prof. Lidiju Ivon 21. 5. 2018. godine sudjelovale su na Državnoj smotra projekata iz područja Građanskog dgoja i obrazovanja. Uspješno su predstavile svoj projekt te bile iznimno pohvaljene od strane stručnog žirija. Smotra je održana u Muzeju suvremene umjetnosti, tako da su svi sudionici imali prilike upoznati ovaj zaista zanimljiv prostor.

 [više]

„Stablo mog zavičaja“

Autor: Marijana Šarić, 16. 5. 2018. 07:16

Učenik 2.d razreda Duje Čulina pod vodstvom učiteljice Katarine Markulin pobjednik je likovnog natječaja „Želim , stvaram , oblikujem“. Ovaj  višemjesečni likovni natječaj Profil Kletta  uključivao je četiri cjeline kreativnog stvaranja a ukupno je zaprimljeno 777 radova iz 130 škola diljem Hrvatske.   U kategoriji Dizajniram plakat „ Stablo mog zavičaja“  Duje Čulina je osvojio 1. mjesto a Jakov Bljaić , također učenik 2. d razreda, zaslužio je priznanje za kvalitetan rad u istoj kategoriji. Nagrade i priznanja uručeni su učenicima i njihovim mentorima u subotu 12. svibnja 2018. godine u Oris Kući arhitekture u Zagrebu.

 [više]

Predstavljanje glazbenih instrumenata učenicima 1. i 2. razreda

Autor: Marijana Šarić, 11. 5. 2018. 13:42

U petak, 11. 5. 2018. našu školu posjetili su profesori i  učenici Glazbene škole sv. Benedikta. Učenicima 1. i 2. razreda predstavili su instrumente te ih upoznali s programima koje upisuje Glazbena škola. Učenici su oduševljeno i sa zanimanjem pratili izvedbe mladih glazbenika, također učenika naše škole i slušali zvukove raznih instrumenata. Na kraju zanimljivog i poučnog druženja, učenici su pozvani na druženje s glazbom i audiciju koja će se uskoro održati u Glazbenoj školi sv. Benedikta.

 

 [više]

Državno natjecanje u poznavanju hrvatskog jezika

Autor: Marijana Šarić, 11. 5. 2018. 08:52

Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje bila je domaćin 23. Državnom natjecanju iz hrvatskog jezika za osnovne  i srednje škole. Natjecanje se održavalo od 7. do 9. svibnja, a manifestacija zatvaranja na kojoj su nastupali i učenici te su podijeljene pohvalnice i diplome održana je u Hotelu Donat  Čestitamo svim  učenicima i njihovim mentorima na osvojenim nagradama!

 [više]

Otvaranje 23. Državnog natjecanja u poznavanju hrvatskog jezika

Autor: Marijana Šarić, 8. 5. 2018. 08:00

Ponosni smo što je naša škola domaćin  XXIII. Državnog natjecanja u poznavanju hrvatskog jezika. Tom je prigodom u hotelu Donat  održano svečano otvaranje.  Nazočne je u ime ravnatelja prof. Marka Marina pozdravila pozdravila prof. Atonela Puharić Burčul  koja je zahvalila svima koji su pomogli u organizaciji ovog natjecanja i zaželjela učenicima  i mentorima uspješan rad, te iznijela nekoliko podataka o povijesti našeg grada. Nazočnima se prigodnim riječima  i stihovima obratio prof.Joso Nekić pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo Grada Zadra. Profesor doktor znanosti, dr. sc. Srecko Listeš, ujedno i tajnik Natjecanja zaželio je učenicima i njihovim mentorima ugodan boravak, uspješno rješavanje zadataka i što bolji uspjeh na Natjecanju. Natjecanje je uz prigodne riječi svečano otvorila docentica doktorica znanosti Mihaela Matesić sa Filozofskog fakulteta Sveucilišta u Rijeci, predsjednica Povjerenstva. U sklopu programa otvaranja učenici naše škole izveli su prigodan glazbeno scenski program. Prigodom održavanja ovog natjecanja izdan je poseban bilten u kojemu  svi sudionici mogu vidjeti program natjecanja te se upoznati sa znamenitostima našega grada.

 [više]

Bilten Državnog natjecanja iz hrvatskoga jezika 2018.

Autor: Marijana Šarić, 3. 5. 2018. 21:08

 [više]

Uspjesi naših učenika na županijskim, međužupanijskim i državnim natjecanjima

Autor: Marijana Šarić, 31. 5. 2017. 13:46

Želja za stjecanjem dodatnih znanja i ove je godine motivirala učenike naše škole da se okušaju u natjecanjima. Donosimo pregled naših učenika koji su sudjelovali na županijskim, međužupanijskim i državnim natjecanjima. Čestitke svim učenicima i njihovim mentorima. 

 

 [više]

Posjet osmih razreda Vukovaru

Autor: Marijana Šarić, 25. 4. 2018. 09:33

Učenici osmog razreda Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje sudjelovali su od 19. do 21. travnja 2018. godine u projektu „Posjet osmih razreda Vukovaru“. Projekt je koncipiran kao terenska nastava povijesti na kojoj učenici savladavaju znanja o Domovinskom ratu. Osim odslušanih predavanja o Domovinskom ratu, učenici su posjetili i interaktivni Muzej vučedolske kulture i Gradski muzej Vukovar, a tijekom drugog dana boravka posjetili su i memorijalne lokacije. Posljednja aktivnost boravka bio je Kviz znanja u kojem su naši učenici osvojili 1. mjesto.

 

 [više]

Veliki uspjeh mladih tehničara na državnom natjecanju u Poreču

Autor: Marijana Šarić, 19. 3. 2018. 13:56

60. državno natjecanje mladih tehničara RH održano je 9.-12. travnja 2018. u Poreču. Ovo natjecanje se provelo pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića i Vlade RH. Natjecanje provode Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje i Hrvatska zajednica tehničke kulture. Škola domaćin je bila OŠ Vladimira Nazora iz Vrsara.

Na natjecanju je sudjelovalo četvero učenika naše škole: Patricia Lončar, Rona Žuvić, Mario Frakić i Leo Sikirić, u pratnji svoje mentorice Renate Čizmin. Leo Sikirić potvrdio je prošlogodišnji uspjeh i popeo se na pobjedničko postolje. Drugu godinu za redom je viceprvak Hrvatske u Robotici.


 

 [više]

Znanstveni dan

Autor: Marijana Šarić, 21. 4. 2018. 17:16

U sklopu Festivala znanosti 21. 4. 2018. se u Osnovnoj školi Šimuna Kožičića Benje održao znanstveni dan u organizaciji Centra izvrsnosti iz fizike grada Zadra. Učenici trećih i četvrtih razredaosnovnih škola grada Zadra i okolice prezentirali su i izvodili pokuse iz fizike. Među mnogim pokusima i prezentacijama istaknuli su se oni iz OŠ Šimuna Kožičića Benje, OŠ Šime Budinića, OŠ Stanovi i OŠ Sukošan. Svi sudionici dobili su nagrade, a Školska knjiga nagradila je četiri najuspješnije ekipe knjigama Mali fizičari.

 

 [više]

"Otkrića koja su promijenila svijet"

Autor: Marijana Šarić, 15. 4. 2018. 19:00

 

Festival znanosti niz je događanja događanje s ciljem približiti znanost javnosti, odnosno informirati  javnost o aktivnostima i rezultatima iz područja znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znana. U sklopu Festivala Znanosti 2018 koje se održava od od 16. do 21. travnja 2018. u O.Š. Šimuna Kožičića Benje planirane su aktivnosti pod nazivom „Otkrića koja su promijenila svijet“. 

 

 [više]

Proljetni odmor učenika

Autor: Marijana Šarić, 27. 3. 2018. 12:31

 

Od četvrtka 29. ožujka 2018.  do petka 6. travnja 2018. proljetni je odmor učenika.

Početak nastave nakon proljetnog odmora je u ponedjeljak 9.4.2018. 

Smjena "B" - ujutro u 8:00 

Smjena "A" - poslijepodne u 14:00 .

Svim učenicima, roditeljima i učiteljima želimo sretan Uskrs!

 [više]

Fotografije i dokumenti 112. brigade Hrvatske vojske izložene u OŠ Šimuna Kožičića Benje

Autor: Marijana Šarić, 19. 3. 2018. 12:36

19. ožujka 2018. u našoj školi otvorena je izložba „Fotografije i dokumenti 112. brigade Hrvatske vojske“ čiji su organizatori Zadarska županija i Državni arhiv u Zadru. Izložba je to s ciljem da se učenici, učitelji, roditelji učenika i djelatnici škole kroz fotografije, dokumente, videozapise i živu riječ upoznaju s ulogom 112. brigade Hrvatske vojske u obrani i oslobađanju ovog područja od neprijateljske agresije. Izložba će u našoj školi biti postavljena do 23. ožujka 2018. godine.  

 [više]

Županijsko natjecanje iz astronomije

Autor: Marijana Šarić, 14. 3. 2018. 08:49

Učenici koji vole promatrati i proučavati pojave u svemiru, nakon školskih natjecanja svoja su znanja pokazali na Županijskom natjecanju iz astronomije koje se održalo u našoj školi 19.ožujka 2018. Natjecanje na županijskoj razini sastojalo se od pisane provjere znanja i izlaganja praktičnih istraživačkih radova.Sudjelovalo je 17 učenika uz 3 mentora: učenici OŠ Šimuna Kožičića Benje (mentorica Lidija Ivon,prof.), OŠ Šime Budinića (mentorica Mirjana Sorić ,prof.) i OŠ Nikole Tesle Gračac (mentor Željko Jovančević, prof.). Plasman na Državno natjecanje ovisi o postignutim rezultatima iz pisanog dijela i praktičnog rada. Važno je istaknuti da je interes za astronomiju,kao dodatnu nastavu u školama,iz godine u godinu sve veći.

 [više]

Astrid Joha Bilić- samozatajna teniska zvijezda

Autor: Marijana Šarić, 19. 3. 2018. 15:09

Astrid Joha Bilić učenica je 3. d razreda naše škole. Osim što je sjajna učenica uzornog vladanja koja marljivo i savjesno izvršava sve školske obveze, jedna je od najboljih tenisačica svoje generacije u Hrvatskoj. Nakon niza osvojenih medalja i pehara Astrid u lipnju ove godine očekuje međunarodni  i jedan od najpriznatijih dječjih teniskih turnira Smrikva Bowl turnir, gdje će uz natjecanja dobiti i ulogu ambasadorice intergeneracijske odgovornosti i razumijevanja između Hrvatske i Demokatratske Republiku Kongo, odakle Astrid potječe. Ponosni smo na našu samozatajnu Astrid koja skromno ističe svoje sportske uspjehe, no svojim radom naprosto se nameće kao uzor svim učenicima. Pravi dokaz da se, ako se želi i trudi, sve može uskladiti.

 [više]

Uspjeh naše učenice na Državnom natjecanju

Autor: Marijana Šarić, 19. 2. 2018. 11:40

Valerija Šarić,učenica 3. b razreda naše škole i učenica Glazbene škole sv. Benedikta nastavlja nizati svoje uspjehe. Sudjelovala je 16.veljače 2018.na Državnom natjecanju Mladi Padovec u Novom Marofu i osvojila prvu nagradu u svojoj kategoriji. Inače Valerija je kao najmlađa natjecateljica, u klasi prof. Zorice Brukete na Međunarodnom natjecanju mladih pijanista Memorijal Jurica Murai, 2017. osvojila 3. nagradu, te 2. nagradu na 55. Regionalnom natjecanju komornih sastava u organizaciji HDGPP-a, u studenom 2017. godine. Čestitamo Valeriji!

 [više]

Županijsko finale u futsalu

Autor: Marijana Šarić, 15. 2. 2018. 12:10

14. veljače 2018. održano je županijsko finale u futsalu na kojemu su naši učenici pod vodstvom voditelja prof. Nenada Pepića osvojili prvo mjesto. Finale prvenstva Dalmacije održat će se će se 2.ožujka 2018. u Zadru u dvorani Mocire.

 

 [više]

Državno natjecanje judaša u Vinkovcima

Autor: Marijana Šarić, 14. 2. 2018. 09:31

Na državnom natjecanju u judu koje se održalo 14. i 15. veljače 2018. u Vinkovcima, naši učenici osvojili su 5. mjesto. Pojedinačno, učenici Donat Martinović i Antonio Santini osvojili su prva mjesta. Naše četiri učenice su se plasirale na 8. mjesto, a uvjerljivo prvo mjesto osvojila je Nora Zekanović. Čestitke učenicima i njihovim trenerima prof. Josipu Kneževiću i prof. Draženu Adziću.

 [više]

Simfonijska bajka Petar i vuk

Autor: Marijana Šarić, 1. 2. 2018. 10:04

Učenici trećih razreda naše škole u Hrvatskom narodnom kazalištu gledali su  simfonijsku bajku Petar i vuk, ruskog skladatelja Sergeja Prokofjeva, u izvedbi Zadarskog komornog orkestra. Radi se o simfonijskoj bajci za pripovjedača i orkestar, namijenjenoj djeci. Naši su učenici tijekom koncerta upoznali instrumente simfonijskog orkestra, i to izgledom i tonskom bojom, u duhovitom skladateljevu pristupu koji svakom instrumentu zadaje neku ulogu. Tako ptičicu predstavlja flauta, djedicu fagot, mačku klarinet, patku oboa, lovce trublje, vuka rogovi, a junaka djela, dječaka Petra - cijeli orkestar. Radnju bajke i likove prate slike na velikom platnu, koje prikazuju kako je dječak Petar uz pomoć lovaca i prijatelja iz životinjskog carstva svladao strašnog vuka.

 [više]

Škola skijanja

Autor: Marijana Šarić, 15. 2. 2018. 11:42

Učenici naše škole sudjelovali su 10. i 11. veljače 2018. na školi skijanja u Sloveniji. Na prekrasnom Voglu, 1500 m nadmorske visine iznad Bohinjskog jezera učenici su u samo dan savladali osnove skijanja uz budno oko trenera. Priroda koja oduzima dah, odlična atmosfera, vrijedni učenici i treneri pravi su recept za uspješnu školu skijanja.  

 [više]

PŠ Puntamika - Karnevalić 2018.

Autor: Marijana Šarić, 10. 2. 2018. 11:05

 [više]

Predupis djece u 1. razred

Autor: Marijana Šarić, 17. 1. 2018. 09:52

Obavještavaju se roditelji (skrbnici) da su obvezni izvršiti predupis djece u prvi (I.) razred osnovne škole za školsku godinu 2018./2019.,  u vremenu od 29. siječnja do 31. siječnja 2018. godine,  u pripadajućoj (najbližoj) osnovnoj školi prema mjestu prebivališta, odnosno prijavljenog boravišta. U Osnovnoj školi Šimuna Kožičića  Benje, predupis će se obavljati u navedenom razdoblju, u vremenu od 8:00 do 13:00 sati i od 14:00 do 19:00 sati. 

 [više]

Božićna priredba

Autor: Marijana Šarić, 22. 12. 2017. 10:47

 [više]

Večer poezije na njemačkom jeziku

Autor: Marijana Šarić, 12. 12. 2017. 15:10

U petak 8.12.2017. naša škola gostovala je na večeri poezije na njemačkom jeziku, kuju već drugu godinu zaredom organizira prof. Jadranka Petrač, osnovna škola A.K. Miošića Donja Voća. Osobno nas je pozvao dr.sc. Ulrich Dronske, Fachberater/Koordinator (ZfA), Zentralstelle für das Auslandsschulwesen, kao i prof. Brigitte Meuerer.                                        Našu školu predstavljali su učenici Marko Matić (7.d.) i Roko Stručić (7. f.) zajedno s njihovom mentoricom prof. Ivkom Šarlijom. Na tu manifestaciju je bio pozvan i naš ravnatelj prof. Marko Marin, koji je i nazočio istoj. Ukupno je iz cijele Hrvatske bilo prisutno 20ak škola, stoga nam je bila iznimna čast biti dijelom tog biranog društva.                                                              Interpretaciju poezije Marka i Roka, koja je tematski vezana za naš zavičaj, pratili su slikovni i zvukovni zapisi koje je uredio učenik 8.c. razreda Leo Sikirić. Nastup je stoga bio upečatljiv i izazvao je oduševljenje cijele publike. U publici su bili učenici, mentori, ravnatelji i ostali uvaženi gosti škole domaćina. 

 [više]

„Za 1000 radosti“

Autor: Marijana Šarić, 10. 12. 2017. 13:49

U mjesecu prosincu je tradicionalno vrijeme naših dobrih djela i vrijeme kada smo posebno osjetljivi za potrebe naših bližnjih.

Kao i svake godine, naša škola uključuje se u akciju  Hrvatskog Caritasa:  „Za 1000 radosti“. 

Programom  Za 1000 radosti“  Hrvatski Caritas  već petnaest godina tijekom cijele godine – a u predbožićno vrijeme napose - u zajedništvu s biskupijskim Caritasima te mrežom župnih Caritasa, diljem Hrvatske nastoji pokrenuti ljude na pomoć obiteljima nezaposlenih, višečlanim obiteljima, obiteljima koje su u dugovima, obiteljima u kojima je netko od članova teško bolestan – onima koje dugotrajna teška ekonomska situacija najbolnije pogađa. U tom razdoblju konkretna pomoć stigla je do desetaka tisuća obitelji u nevolji, a uz nju ohrabrenje i nada  –  i radost uz poruku: „Niste sami!“  Više o akciji, na Internet stranici:  www.caritas.hr Pozivamo Vas kako bi svaki učenik naše škole donirao barem  5 kuna.  Od malo pojedinačnih kuna možemo skupiti veliki iznos.  Na taj način bismo kao škola prikupili novac i priključili se ovom dobrom djelu.

 [više]

Večer matematike

Autor: Marijana Šarić, 10. 12. 2017. 13:18

U Osnovnoj školi Šimuna Kožičića Benje 7. prosinca 2017. godine održana je Večer matematike na kojoj je ove godine sudjelovalo 532 sudionika. Radi se o skupu interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu – zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo. U obilježavanju ove hvalevrijedne manifestacije naša škola sudjeluje već niz godina a dojmovi svih sudionika su izuzetno pozitivni.

 [više]

„Vukovaru ZaDar“

Autor: Marijana Šarić, 5. 12. 2017. 20:40

Ispred Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje 4. prosinca 2017. godine bila je prava radna akcija. Učenici su vrijedno unosili u kamion poklon pakete koji su krenuli put Vukovara. Dio je to hvalevrijedne humanitarne akcije  „Vukovaru ZaDar“, koju je 22. godinu za redom organizirala  Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar, Zadarska županija i Grad Zadr, zajesno s partnerima O.Š Šimuna Kožičića  Benje i  Prirodoslovno-grafičkom školom Zadar te brojnim sponzorima. Prikupljen je  pun kamion paketa s prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama koje su sakupljali dječji vrtići, osnovne i srednje škole Grada Zadra i Zadarske županije, ali i brojni građani.  Uz  to ukupno je prikupljeno 31.500,00 kuna koje će biti uplaćene Caritasu Vukovarskog dekanata kao pomoć najpotrebnijima

 [više]

Vremenik natjecanja i smotri u 2018. godini Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marijana Šarić, 31. 10. 2017. 20:52

Agencija za odgoj i obrazovanje objavila je vremenik i upute za provedbu natjecanje i smotri učenika/ca osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj u 2018. godini. Vremenik održavanja školskih, županijskih i državnih razina natjecanja i smotri dostupan je u privitku i na stranici Agencije za odgoj i obrazovanje.

 [više]

"Jednaki u različitosti"

Autor: Marijana Šarić, 24. 11. 2017. 17:32

Uz bogat i nadasve zanimljiv program namijenjen učenicima, roditeljima, profesorima i svim zainteresiranima, naša je škola po 14. put organizirala Dan otvorenih vrata. Tema ovog već tradicionalnog projekta kojeg organiziraju profesori i učenici OŠ Šimuna Kožičića Benje bila je „Jednaki u različitosti“. Cilj ovoga projekta  jest učenje kroz metode i pristupe koji su manje zastupljeni u redovnoj nastavi, poticanje učeničkog stvaralaštva kroz posebne interese i aktivnosti koje djeca slobodno biraju. Uz pomoć svojih učitelja i gostiju, kroz edukativna predavanja i radionice učenici su se ovoga puta senzibilizirali za uvažavanje različitosti, promicanje tolerancije i potreba osoba s invaliditetom a svoje su dojmove izrazili kroz likovne i scenske uratke.

 

 [više]

Plamen sjećanja na Vukovar i Škabrnju

Autor: Marijana Šarić, 17. 11. 2017. 21:02

Povodom obilježavanja 26. godišnjice pada Vukovara učenici i učitelji naše škole svojim su zapaljenim svijećama iskazali zajedništvo i zahvalnost vukovarskim, škabrnjskim ali i svim nedužnim stradalnicima Domovinskog rata. Pamtiti i prisjećati se Vukovara znači poštivati sve žrtve i muke u Domovinskom ratu. Vukovar nije samo grad, on je simbol vlastite nam opstojnosti, simbol pobjede dobra nad zlim, simbol veličine i snage malenih u njihovoj neuništivosti. Naši su učitelji i učenici i ovoga puta pokazali da malo upaljeno svijetlo može razbuktati plamen ljubavi i dobrote u znak sjećanja na sve žrtve grada heroja Domovinskog rata.

 [više]

Osvojeno prvo mjesto na županijskom natjecanju u plivanju

Autor: Marijana Šarić, 11. 11. 2017. 11:29

Plivačice naše škole osvojile su prvo mjesto na županijskom natjecanju u plivanju. Državno natjecanje će se održati krajem mjeseca veljače 2018. godine u Vukovaru koji je dobio novi olimpijski bazen. Ovo je vec 7.godina za redom u kojoj nastupaju plivači naše škole na državnom natjecanju. Za školu su plivale učenice: Govorčin, Mađarac, Mikecin, Krstić, Dokoza, Lučev, Mužanović, Kačanić, Mandić, Petroša i Srzentić, pod vodstvom trenera  Dražena Adžića.

 

 [više]

Sumo hrvač Baruto Kaito posjetio našu školu

Autor: Marijana Šarić, 13. 11. 2017. 21:23

Našu je školu posjetio sumo hrvač iz Japana Baruto Kaito. Mnogi su ga prepoznali kao protivnika u borbi s Mirkom Filipovićem. Baruto je ispričao djeci kako se uopće našao u Zadru i kako izgleda život sumo hrvača. Ispričao im je priču priču o strogoj hijerarhiji i životu punom odricanja koji sumo borci vode. Baruto nije Japanac. Rođen je u malom selu u Estoniji pod imenom Kaido Höövelson. Već je kao dijete pokazivao veliku snagu, bio je korpulentan i bavio se judom. Da bi u ovom sportu bili uspješni, potrebno je živjeti u sumo kampovima, buditi se u 5 sati ujutro, trenirati 9 sati bez doručka, slijedi kuhanje, čišćenje i dva obroka dnevno nakon kojih se spava kako bi se dobilo na težini. Sumo kampovi su zatvoreni i nemoguće je imati bilo kakav drugi društveni ili obiteljski život tijekom profesionalne karijere. Baruto je tako 14 godina svog života bio uspješan sumo borac koji je dosegao sedmu razinu na piramidi uspjeha, od mogućih osam. Danas je u mirovini i vodi nekoliko televizijskih emisija i farmu u Estoniji

 [više]

Prvenstvo osnovnih škola u udičarenju

Autor: Marijana Šarić, 7. 11. 2017. 11:48

U subotu, 4.11. 2017. održano je prvenstvo osnovnih škola u udičarenju sa obale u organizaciji ŠRD "Zubatac". Na natjecanju su sudjelovali pojedini učenici 1., 2. i 4. razreda PŠ Puntamika zajedno s učiteljicama Gordanom Novaković, Josipom Toman i Anom Dokoza Ivanov te svojim roditeljima. Učenici koji su sudjelovali na ovom natjecanju osvojili su dva pehara i 1. ekipno mjesto, a učenici Ljubica Barić, Daors Gagica, Tino Torić, Poldo Novaković i Marino Kosović. su osvojili i medalje kao pojedinci.

 

 [više]

"Kruh s neba"

Autor: Marijana Šarić, 30. 10. 2017. 13:30

Kao i svake godine, tako i ove, mjesec listopad donosi tradiciju obilježavanja Dana kruha, dana zahvalnosti za plodove zemlje. U našoj smo školi 30. listopada 2017.  molitvom, blagoslovom i simboličnim blagovanjem kruha zahvalili na svim plodovima, radostima i darovima koji su nam dani.  

 [više]

Treća međunarodna konferencija “Obitelj i škola ključ slobode od ovisnosti” Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marijana Šarić, 25. 10. 2017. 20:01

U petak, 20. listopada 2017. u Zagrebu je održana Treća međunarodna konferencija “Obitelj i škola ključ slobode od ovisnosti” u organizaciji Udruge "U ime obitelji" te pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, gđe Kolinde Grabar Kitarović. 

Među 26 domaćih i inozemnih predavača bio je i ravnatelj naše škole, g. Marko Marin. Ravnatelj je u okviru panela 3: Ovisnost o internetu, mobitelima i videoigrama, prisutnima prenio iskustvo iz prakse na temu "Kako nastavnici i škole mogu riješiti problem korištenja mobitela tijekom nastave?".

 [više]

Ne dvoji! Za drugog izdvoji!

Autor: Marijana Šarić, 6. 10. 2017. 14:14

Hrvatski crveni križ provodi 45. Sabirnu akciju“Solidarnost na djelu 2017.” Riječ je o zajedničkoj akciji svih društava Hrvatskog Crvenog križa, ovoga puta pod geslom  „Ne dvoji! Za drugog izdvoji!“                          Provedbi akcije priključuju se, kao i uvijek, učenici naše škole. Od prikupljenih novčanih sredstava omogućit će se kupnja prehrambenih artikala za formiranje paketa humanitarne pomići za naše sugrađane kojima je pomoć potrebna. 

 [više]

Edukacija o korisnosti otpada

Autor: Marijana Šarić, 5. 10. 2017. 21:34

Prvašićima naše škole predstavljen edukativno-informativni program kojeg je pokrenula tvrtka EKO d.o.o. s ciljem edukacije djece, ali i odraslih o odgovornom gospodarenju otpadom.  Kroz zgode i nezgode g. Otpadića, maskote napravljene od recikliranih materija,zadarska glumica Tamara Šoletić  djeci je pojasnila važnost odgovornog gospodarenja otpadom, od selektivnog prikupljanja preko recikliranja do obrade. Prvašići su  tako naučili u koji spremnik odložiti koru od banane, novine, staklo i plastiku, a s g. Otpadićem su otpjevali i prigodnu pjesmicu.

 [više]

Svim učiteljima čestitamo Svjetski dan učitelja

Autor: Marijana Šarić, 4. 10. 2017. 20:10

Biti učitelj velika je čast i privilegija, biti učitelj velika je odgovornost, biti učitelj znači razvijati mišljenje kod učenika, biti učitelj znači imati neizmjernu ljubav prema svojim učenicima, svakodnevno se radovati sreći i smijehu svojih učenika.

 

 

 

 [više]

"ZadarZaDar"

Autor: Marijana Šarić, 14. 9. 2017. 09:53

Daroviti učenici su potencijalni nositelji razvoja svakog društva, no unatoč tome u školstvu su jedna od najzapostavljenijih ciljnih skupina. Nedostatak specijaliziranih didaktičkih sredstava, zastarjeli kurikulumi, nedovoljan učestalost individualnog pristupa i neadekvatni instrumentarij rane identifikacije uzrok su tome da se svega 20% darovitih učenika na vrijeme identificira.  U Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru održana početna konferencija projekta  "ZadarZaDar" - Doživljajna pedagogija u prirodoslovnim predmetima za razvoj darovitih učenika - UP.03.2.2.02.0102, koji je u partnerstvu sa 4 osnovne škole – Zadarski otoci, Kruno Krstić, Š.K.Benja te Sv. Filip i Jakov, Sveučilištem u Zadru (Odjel za pedagogiju i Odjel za izobrazbu učitelja i odgojitelj) te Gradom Zadrom pokrenula Osnovna škola Bartula Kašića.

 [više]

Prijem prvaša

Autor: Marijana Šarić, 4. 9. 2017. 19:51

Najveseliji i najrazigraniji dio prvog dana u novoj školskoj godini zasigurno je   svečani prijem prvašića.Ove je škloske godine u pet odjeljenja matične i dva područnih škola Diklo i Puntamika, u školske klupe sjelo 144 prvašića. U ime učitelja i ostalih djelatnika škole prvašićima i njihovim roditeljima ravnatelj prof. Marko Marin i pedagoginja prof. Nina Dogan Bajlo uputili su riječi dobrodošlice i predstavili učiteljice prvih razreda. Slijedio je program kojim su učenici petih razreda zaželjeli dobrodošlicu prvašićima, te blagoslov župnika don Igora Ikića. Učiteljice su povele  učenike u njihove učionice gdje je nastavljeno njihovo upoznavanje, a roditeljima dane osnovne informacije.

 [više]

Radionice Udruge glagoljaša

Autor: Marijana Šarić, 23. 9. 2017. 08:57

U subotu 16.9. 2017. u OŠ Stjepana Radića Bibinje, održane su radionice Udruge glagoljaša. Jednu od tih radionica vodile su učiteljice PŠ Diklo Suzana Lončar Menoski, Nataša Petković i Snježana Diklan.Tema njihove radionice je bila hrvatski pleter i glagoljica.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 POPIS UDŽBENIKA

         2018./2019.

uspjeh učenika

OKVIRNI VREMENIK PISANIH PROVJERA ZNANJA
Kalendar školske godine
Božićni ugođaj u školi

Arhiva vijesti

 

Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 12. 2010.

Ukupno: 396861
Ovaj mjesec: 2124
Ovaj tjedan: 3
Danas: 3
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje u Zadru / Asje Petričić 7, HR-23000 Zadar / os-skbenje-zd.skole.hr / ured@os-skbenje-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju